Bellenda, Prima Cuvée Prosecco DOC Brut Nature, suché, bílé 11,5% Itálie 0.75l

Bellenda, Prima Cuvée Prosecco DOC Brut Nature, suché, bílé 11,5% Itálie 0.75l

Novinka
3 body do věrnostního systému

Elegantní prosecco s vůní bílých broskví, jablek, jarní vistárie a květů hlohu. V chuti je čisté a živě svěží a vykazuje pozoruhodně jemnou rovnováhu všech svých složek. Více

Balení: 0.75 lVýrobce: BellendaKód produktu: P00151 Doprava a platba

309 Kč 412 Kč/l
Skladem
ks

Elegantní prosecco s vůní bílých broskví, jablek, jarní vistárie a květů hlohu. V chuti je čisté a živě svěží a vykazuje pozoruhodně jemnou rovnováhu všech svých složek. Více

Balení: 0.75 lVýrobce: BellendaKód produktu: P00151 Doprava a platba

Toto stylové, svěží šumivé víno má zářivou, intenzivní zelenožlutou barvu s jemným perlením bublinkami. Ve vůni se objevují jemné tóny bílých broskví a jablek, jarní vistárie a květů hlohu. V chuti je čisté a živě svěží a vykazuje pozoruhodně jemnou rovnováhu všech svých složek.

VINAŘSTVÍ

Hrozny Glera se pěstují na jiho-jihozápadně orientovaných svazích kopců Cordignano, Sarmede a Cappella Maggiore v nadmořské výšce 100-210 metrů. Vinice se pěstují převážně podle systému Sylvoz s průměrnou hustotou 4 000 keřů na hektar. Trsy se sbírají ručně v polovině září, což dává sklizeň 90 hektolitrů/ha. Podnebí je mírné, s chladnými zimami a horkými, ale větrnými léty, s výraznými teplotními rozdíly mezi dnem a nocí.

VINIFIKACE

Hrozny se zbaví stopek a jemně se vylisují ve specializovaném měchýřovém lisu. Mošt se gravitačně usadí a poté se nechá kvasit při teplotě 18-20 °C. Víno získává svou perlivost italskou metodou, kdy stráví přibližně tři měsíce v tlakových ocelových kádích o objemu 100 hl.

SERVÍROVÁNÍ 

Podávejte při teplotě 6-8 °C ve skleničce na Prosecco.

PÁROVÁNÍ A PODÁVÁNÍ

Víno Prosecco Brut Nature Prima Cuvée je vynikajícím aperitivním vínem, ale je také skvělým doplňkem k rybím a vegetariánským předkrmům a antipastám, například k salátu z krevet a sépií, smažené rybě nebo cuketovému a bramborovému flanu. Pokud je dobře skladováno, bude nejlepší i rok po sklizni.

SPECIFIKACE

Alkohol 11,50 % obj.
Cukry 1 g/l
Kyseliny 5,43 g/l
pH 3,25
Tlak 6 barů
Extrakt 18,8 g/l

Parametry
Objem 0,75l
Alkohol 11,5%
Cukry 1 g/l
Kyseliny 5,43 g/L
Alergeny Siřičitany
Země původu Itálie